I Karlskrona kommun har man sett till skolelever tillgång till gratis mensskydd rapporterar SVT Blekinge! Enligt skolområdeschefen Helén Enarson Allevang så ska det vara möjligt för eleverna på alla kommunala skolor i Karlskrona att ha tillgång till mensskydd utan att kontakta en vuxen.

I Sölvesborg kan eleverna komma och hämta mensskydd hos skolsköterskorna men det finns ett politiskt förslag på tapeten om att införa automater med skydd på utvalda toaletter på skolorna. Enligt Martin Åsman, barn- och utbildningschef, vill de precis som i Karlskrona komma bort från från att eleverna måste gå till skolsköterskorna för att få hjälp med detta.

I Olofströms kommun har eleverna, sedan höstterminens start, fått tillgång till mensskydd via skolsköterskorna. Även där är det tänkt att automater ska sättas upp på en del skolor nästa år. Det är en av punkterna i En MENSkligare skolas manifest: att eleverna ska kunna hämta vid behov utan att gå genom en vuxen, så det är toppen att så många makthavare håller med!


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *