Det ska kännas lätt att engagera sig för En MENSkligare skola oavsett hur mycket tid och energi du har. Alla har vi olika förutsättningar och därför finns det flera förslag, utan inbördes ordning, på hur man kan göra! Har du en helt egen idé för hur du vill stötta kampanjen är du mer än välkommen att kontakta info@mensen.se!

SPRID ORDET OM EN MENSKLIGARE SKOLA

För att skapa förändring och fånga makthavares uppmärksamhet behöver vi vara många som tillsammans höjer rösten. Är ni ett företag, ideell organisation, politiskt nätverk, tjejjour, ett elevråd, en poddcast eller en influencerrepresentant – you name it – sprid ordet om denna kampanjhemsida, Instagramkontot (vilande) och ta del av argumenten under punkt 3 för att kampanja i ditt sammanhang Vill ni visa next level stöd? Se punkt 5!

DRIV FRÅGAN PÅ DIN SKOLA/VERKSAMHET

Den som vill driva frågan själv kan ta hjälp av Menssäkrads samtalsunderlag, eller klicka in sig på på MENSENs hemsideflik En MENSkligare skola, där du hittar verktyg som underlättar för elever och allierad skolpersonal att kunna driva frågan om fria mensskydd på sin skola eller ungdomsverksamhet. Scrolla på sidan och ta del av olika verktyg för hur du kan påverka i ditt sammanhang, och passa på att beställa gratis klistermärken för att tydliggöra var det finns mensskydd att hämta för alla som behöver! Det finns även en motionsmall för politiskt engagerade som planerar att lägga fram motioner i frågan, eller andra personer i maktposition som är i behov av skarpa argument i beslutsprocesser.

VISA STÖD MED LOGGA

Alla som står bakom kampanjmanifestet är välkomna att vara med och visa sitt stöd med en logga på denna hemsida. Vill ni vara med? Maila info@mensen.se så tar vi det därifrån! Tillsammans är vi starkare 💪